Mednarodni inkluzivni dogodki ‘Igraj se z mano’ in DKI

Leto 2013 se preveša v drugo polovico, ki bo vsaj tako polna dogodkov, kot je bila prva. In kaj se je dogajalo v času od januarja do junija?

Leto se je pričelo z Mednarodnim kulturno-likovnim dogodkom ‘Igraj se z mano’, ki se je ponovno odvijal v Cankarjevem domu. Obiskovalcem so bila takrat na ogled številna dela umetnikov iz preko 270 ustanov iz Slovenije in drugod. Likovna dela so se nato podala na pot po Sloveniji in s seboj ponesla idejo o inkluziji – aktivnem vključevanju oseb s posebnimi potrebami v družbo. Umetnine mladih in malce starejših umetnikov so tako obiskale vrtce, šole, knjižnice, galerije, mladinske centre in druge ustanove in v prijetnem ter sproščenem vzdušju omogočile ustvarjalno in sproščeno druženje obiskovalcev.

 

Meseca maja je bilo povabilo k igri moč slišati tudi v prestolnici. Od 28. do 31. maja se je na Kongresnem trgu namreč odvil že tradicionalni, tokrat 7. Mednarodni festival ‘Igraj se z mano’. Gre za največjega v nizu dogodkov v sklopu Mednarodnega festivalskega leta ‘Igraj se z mano’, ki ga poleg Zavoda za usposabljanje Janeza Levca soorganizira tudi Društvo za kulturo inkluzije. V juniju se je festivalsko dogajanje razširilo tudi drugod po Sloveniji; festival ‘Igraj se z mano’ se je kot v preteklih letih tudi tokrat odvil v Mariboru in na Muti, kjer je ponovno privabil veliko število obiskovalcev.

 

Druga polovica leta bo ravno tako plodna in dogodkov polna, kot je bila prva; v vročih poletnih mesecih se obeta nekaj razstav, začetek šolskega leta pa bo prinesel tudi Mednarodni športno-družabni dogodek in nov Mednarodni likovni natečaj, na katerega ste s svojimi likovnimi deli vabljeni prav vsi.

Lepo vabljeni, da si foto utrinke iz navedenih dogodkov ogledate na strani FOTOGRAFIJE, na povezavi www.igrajsezmano.eu pa bodo objavljene tudi vse ostale novice o prihajajočih dogodkih, zato povabljeni k spremljanju!