Pohod na Lavričevo kočo nad Gradiščem

V četrtek, 10. septembra, smo se v okviru projekta Različnost nas bogati, ki ga sofinancira Mestna občina Ljubljana, podali na inkluzivni pohod v okviru akcije Gibalno ovirani gore osvajajo 2020. Pohod ni bil namenjen samo gibalno oviranim, ampak vsem, ki želijo podpreti proces inkluzije in hkrati uživati na svežem zraku ter lepih razgledih.

Zbrali smo se pri samostanu v Stični, kjer smo se na hitro spoznali še z drugimi udeleženci. Vsak je dobil svojo majico, ki predstavlja akcijo GOGO 2020, nato pa smo se prostovoljci razporedili med tiste, ki so potrebovali spremstvo in pomoč na samem pohodu ter se odpravili na pot. Bilo je prisotnih približno 30 gibalno oviranih (tj. oseb na invalidskih vozičkih) in drugih uporabnikov našega Društva za kulturo inkluzije, Zveze paraplegikov Slovenija, Zveze društev Sonček ...

Pot je bila prijetna, vreme sončno, poleg tega pa smo ustvarili super inkluzivno vzdušje, kar je tudi namen samega pohoda. Na vrhu smo se veseli, ker smo skupaj premagali vzpon, vsem oviram navkljub, podružili ob malici in pijači, ki so nam jo postregli gluhi natakarji, v okviru akcije Gluhi strežejo na planinskih kočah. Udeležili smo se otvoritvene prireditve, si ogledali okolico, nato pa se prijetno utrujeni, a zadovoljni, vrnili v dolino, kjer smo se poslovili s pozdravom do naslednjega pohoda v okviru projekta Različnost nas bogati.

Različnost nas bogati Kolaž

Projekt Različnost nas bogati sofinancira Mestna občina Ljubljana.