Počitniško varstvo 'Poletne igrarije'

Počitniško varstvo “Poletne igrarije” otrokom in mladostnikom nudi aktivno preživljanje prostega časa poleti. Vanj so vključeni otroci in mladostniki s posebnimi potrebami in tisti brez. Otroci se družijo, zabavajo in se učijo. Spodbujamo jih k risanju, športu in ostalim zanimivim aktivnostim. Glavni cilj našega koncepta je spontano razbijanje stereotipov in aktivno vključevanje vsakega posameznika, ne glede na njegove potrebe, socialne, kulturno ali etnično ozadje. Program varstva je zastavljen tako, da udeležencem ponuja kakovostno in strukturirano preživljanje prostega časa, po drugi strani pa zagotavlja prosto igro in preživljanje počitniških dni glede na želje in interese posameznika. 

 

Aktivnosti so zastavljanje v treh glavnih stebrih:

  1. gibanje in učenje skozi gib (pohodi, gibalne igre, inkluzivni poligoni, igre z žogo, igre z loparji, gibalne didaktične igrače, lov na zaklad, plavanje, ples…)
  2. likovno izražanje (ustvarjanje z recikliranimi materiali, ustvarjanje z risalnimi in likovnimi pripomočki, ustvarjanje s prsti, prosta ustvarjalnost…)
  3. kulturno-umetniško doživljanje (branje, gledališke delavnice, ogled filma…)

 

Ciljna skupina: učenci od 1. do 5. razreda OŠ na območju MOL, s stalnim prebivališčem na območju MOL, otroci in mladostniki s posebnimi potrebami do 18. leta starosti

  • Trajanje projekta: čas poletnih počitnic (29. 7.–16. 8. 2024)
  • Lokacija izvajanja projekta: OŠ Oskarja Kovačiča, Dolenjska cesta 20, 1000 Ljubljana
  • Četrtna skupnost: Rudnik
  • Strošek: brezplačno

Projekt sofinancira Mestna občina Ljubljana