POČITNIŠKO VARSTVO

Društvo za kulturo inkluzije že več let zapored izvaja počitniško varstvo v treh terminih v času poletnih počitnic (julij-avgust) ter med jesenskimi počitnicami (konec oktobra).

Program počitniškega varstva otrokom in mladostnikom ponuja kakovostno in strukturirano preživljanje prostega časa. Sofinanciran program varstva je namenjen otrokom od 1. do 5. razreda osnovne šole na območju MOL, ki imajo stalno prebivališče na območju MOL ter otrokom in mladostnikom s posebnimi potrebami do 18. leta starosti. V sofinanciran program so lahko otroci vključeni max. 2 tedna ter max. 9 ur na dan (od 7.30 do 16.30).

Aktivnosti na počitniškem varstvu smo zastavili v treh glavnih stebrih:

1) gibanje in učenje skozi gib (učenje lažje plesne koreografije, plavanje, lov na zaklad, pohodi na bližnje griče, premagovanje športnih poligonov, igre z žogo in štafetne igre …),

2) likovno izražanje (ustvarjanje z recikliranimi materiali, umetnimi masami, z rokami in prstnimi barvami ter raziskovanje ustvarjalnosti …),

3) kulturno-umetniško doživljanje (bralne, pravljične, gledališke in cirkuške delavnice, ogled filma …).

V času počitniškega varstva organiziramo številne delavnice in aktivnosti iz  različnih področji, ki jih povezuje ista ideja; omogočanje inkluzivnih trenutkov in kvalitetno preživetega prostega časa. Natančen razpored (urnik aktivnosti) prilagajamo tako vremenskim razmeram kot tudi interesom in specifičnim potrebam udeležencev

Vsi izvajalci imajo večletne izkušnje na področju dela z mladimi (tudi s posebnimi potrebami) in na drugih področjih kot so šport, naravoslovje, jezikoslovje, umetnost … V aktivnosti so vključeni tako domači kot tudi mednarodni prostovoljci. Za nemoten potek programa poleg vzgojiteljev skrbijo še organizacijski vodja, pedagoški vodja ter spremljevalci otrok s posebnimi potrebami.

Cena sofinanciranega varstva (s strani MOL) je 30 eur/teden na otroka, s čimer se pokrijejo stroški izvajanja varstva, prehrane, obiskov institucij ter vstopnin. Za otroke iz socialno ogroženih družin je udeležba brezplačna.

Prijave na počitniško varstvo se zbirajo preko spletne prijavnice, ki bo objavljena na tej spletni strani. Za poletne počitnice se prijave pričnejo zbirati 4. maja 2021 ob 7.00 uri, za jesenske počitnice pa predvidoma v začetku meseca oktobra (datum bomo pravočasno objavili).

Več informacij in kontakt:

drustvo.zakulturoinkluzije@gmail.com

051-762-999 (Andreja Srpčič, vodja programa počitniškega varstva)