Ekipa

VODJA PROGRAMA

Neža Adamič je po osnovni izobrazbi magistra prof. športne vzgoje. Že od nekdaj jo zanimajo širši koncepti športa kot univerzalnega orodja za vključevanje vseh osebe, ne glede na posebnosti, ki jih ima vsak posameznik naše družbe. Tako se je izobrazila tudi kot vaditeljica in učiteljica športa invalidov. V društvu je vodja inkluzivnih športnih programov. Na temo športa za otroke s posebnimi potrebami je predavala na Združenju športnih pedagogov Slovenije, lansko leto pa na Mednarodnem športnem kongresu OKS, ki je bil namenjen športu invalidov. Tam je zastopala teme, ki so bile vezane na športne dejavnosti za otroke z motnjo v duševnem razvoju in z avtizmom (dostop do članka v zborniku, str. 54: https://www.zsis.si/wp-content/uploads/2018/11/OKS-kongres-sporta-za-vse_2018-web2-1.pdf).

Pri vadbi sodelujejo izkušeni prostovoljci (Društvo za kulturo inkluzije in študentje Fakultete za šport ter Specialne in rehabilitacijske pedagogike), da je vadba lahko tudi individualna znotraj skupine.

Andreja Srpčič

andreja