SPECIALNI TELOVAJ – INKLUZIVNI ŠPORTNI VIKENDI

Enkrat na mesec, običajno en dan v vikendu, v društvu organiziramo aktivnosti, ki so namenjene otrokom in mladim s posebnimi potrebami, otrokom z značilnim razvojem in njihovim staršem/skrbnikom. Cilj je kvalitetno in aktivno preživljanje prostega časa v naravi. Zaradi sproščenega okolja je inkluzija še toliko bolj spontana in učinkovita. Aktivnosti potekajo v neformalni obliki, posledično v neformalnem vzdušju. Otroke spodbujamo k spontani socializaciji, starše k sproščenem pogovoru, ki vodijo k tkanju posebnih in trdnih vezi.

Gibalne aktivnosti so prilagojene populaciji s posebnimi potrebami, tako da se jih lahko udeleži vsakdo. Za primernost vsebin skrbi vodja programa, ki po potrebi prilagaja praktično vodenje in usmerjanje otrok, prav tako tudi v organizacijskem smislu priprave in načrtovanja. Dejavnosti običajno potekajo na prostem in v naravi, saj udeležence spodbujamo k preživljanju prostega časa na prostem in jim s tem omogočamo aktivnosti, ki so jih zaradi njihovih oviranosti lažje dostopne.

Skrbimo za raznolikost vsebin in tako otrokom in družinam omogočamo čim bolj pestro športno-družabna doživetja. Običajno gre za različne pohode, aktivnosti na snegu, lov na zaklad, gibalni izzivi v naravi in podobne športno socialne vsebine. Na letni ravni organiziramo približno 10 t.i. športnih dni.

Če želite, da vas o teh dogodkih obveščamo, nas kontaktirajte preko spodnjih podatkov:

Natalia Lončar, dipl. šp. vzg.,

Telefon: 051 376 336

Email: drustvo.zakulturoinkluzije@gmail.com