Mladinska izmenjava ‘Scrap, rattle and roll’ v polnem teku!

🎯 Končno je prišel čas, ko so se po skoraj letu dni od prvotno predvidenega datuma zbrali mladi iz petih različnih držav z namenom druženja 🤝, krepitve veščin 💪, samospoznavanja 👥ter aktivnega udejstvovanja 🖌.

Slednje jim je omogočil program Erasmus+, pod okriljem katerega poteka tudi mladinska izmenjava, ki smo jo naslovili ‘Scrap, rattle and roll’, kar bi v slengovskem jeziku mladih lahko prevedli kot ‘Razturaj in popravi’.

26 mladih ter njihovih mladinskih vodij iz Poljske (II Liceum Ogolnoksztalcace im. Wl. Broniewskiego), Srbije (Štekhouse), Severne Makedonije (Montessori Macedonia), Nemčije (Roter Baum Berlin) ter Slovenije (Društvo za kulturo inkluzije) bo med 10. in 18. septembrom aktiviralo svojo kreativno žilico in odsluženim materialom poskušalo vdahniti novo življenje 🖍✂️📏🔖.

Projekt je inkluzivno naravnan; aktivnostim se namreč priključujejo tako mladi s posebnimi potrebami kot tudi tisti brez.

Inkluzija kot vse bolj prisoten koncept namreč ne izboljšuje le kvalitete življenja oseb s posebnimi potrebami, ampak predstavlja pozitiven korak za vse člane družbe. Poudarja namreč pomen vključenosti slehernega človeka, ki že s svojim obstojem prispeva k barvitosti družbe in jo povezuje v celoto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *