Evropski teden mladih – Žive legende

Pretekli petek smo se zbrali v Tivoliju, kjer je potekal edinstven dogodek Žive legende. Ideja za dogodek je prišla s strani naših uporabnikov v programu Socialne vključenosti. Ob delu v pisarni smo poslušali pesem Tivoli, izvajalca Magnifica in rodila se je ideja za organizacijo piknika v parku. S podporo prostovoljcev Evropske solidarnostne enote so svojo idejo nadgradili in dogodek poimenovali Žive legende.

Na dogodku so želeli spoznati nove ljudi in poklepetati z mimoidočimi, zato so se odločili za organizacijo aktivnosti podobne živi knjižnici. Vse od začetka priprav so v organizacijo vložili več tednov trdega dela med katerimi so pripravljali raznorazne izdelke s katerimi so nato okrasili prostor v parku in pekli domače pecivo, ki so ga delili z obiskovalci.

Na dan dogodka v tivoliju, se je njihovo trdo delo obrestovalo z izjemno uspešno izvedbo. V čarobnem okolju Tivolija se je zbralo skoraj 30 obiskovalcev, ki so jih naši zagnani delavci toplo sprejeli, jim predstavili potek dogodka in si vzeli čas za prijeten klepet. Posebej so uživali v vlogi legend, saj so imeli priložnost za individualne pogovore z mimoidočimi, med katerimi so lahko delili svoje edinstvene zgodbe. Imeli so tudi priložnost vaditi svoje znanje tujih jezikov, saj se nam je pridružilo celo nekaj tujcev.

Ta izkušnja je bila za vse neprecenljiva, saj je poudarila pomen medsebojnega sodelovanja in skupnostnega duha, ki nas povezuje. Z izvedbo dogodka so bili zelo zadovoljni in že navdušeno načrtujejo prihodnje dogodke! 

#EUyouthweek in #EYW2024

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *