The Asporty project

Asporty Plakat Resized

// English below //

S projektom ASporty bomo poglobili sodelovanje na športnem področju med tremi organizacijami: Društvo za kulturo inkluzije (Slovenija), partnerska organizacija Centar za autizam Rijeka (Hrvaška) in partnerska organizacija Klettaskóli (Islandija).

Projekt traja od januarja 2020 do decembra 2021 in je sofinanciran s strani Erasmus+ Šport (majhna partnerstva). Sestavljen je iz treh delov: izvajanje posebnih športnih programov za športnike - otroke in mladostnike z motnjo avtističnega spektra s pridruženimi motnjami v razvoju v vsaki državi, izvedba štirih medpartnerskih srečanj trenerjev in osebja in spoznavanje dobrih praks v tujini ter promocija projektnih dejavnosti in rezultatov.

Naši glavni cilji so: deliti in nadgrajevati znanje, nadgraditi obstoječe športne programe z novimi znanji in metodami, spodbujati in spremljati napredek in razvoj vadečih na športnem področju, zagotavljati kvaliteten popoldanski prosti čas s športnimi aktivnostmi za spodbujanje socialne vključenosti in enake možnosti v športu, ozaveščanje staršev in učiteljev o zdravem in celovitem razvoju otrok, oblikovanje temeljev športnega izobraževalnega programa za trenerje, spodbujati pomembnost in pozitivne učinke telesne aktivnosti za otroke. Pomembno področje je tudi nadgraditi partnerski odnos in bodoče sodelovanje med partnerji, povezati strokovnjake s področja športa in področja specialne pedagogike, okrepiti področje športa v vsaki partnerski organizaciji v duhu vključevanja in usposabljanja prostovoljcev za delo otroki.

Spremljajte naše vsebine na Facebooku in na YouTube kanalu! Vabljeni tudi k ogledu VIDEO POSNETKOV.

The aim of the project is deepening the cooperation of three participating partners in the field of sports: Klettaskoli from Iceland, Centre for Autism Rijeka from Croatia and Association of Inclusive Culture from Slovenia.

The project lasts from January 2020 to December 2021 and is funded under the Erasmus+ programme (Sport).

It consists of three parts: In the first, practical part, each partner organization performs special sports programme for athletes (children and youngsters with Autism spectrum disorder, intellectual and combined disabilities). The second part are the Transnational meetings of staff with the aim of learning about good practices abroad and the last part is the promotion of the project activities and outcomes.

The main objectives of the project are upgrading our existing sports programmes for our athletes, providing quality afternoon free time with sports activities to encourage social inclusion and equal opportunities in sport in each partner organization, developing and improving natural forms of body movement, basic motor skills, gross and fine motor skills of athletes, monitoring progress and development of athletes as well as awareness raising to the parents and teachers about healthy and complete development of children through sport.

Follow us on Facebook and YouTube! Have a look at our VIDEOS!

ASporty brošura: RAVNOTEŽJE

// English below //

Trije partnerji, sodelujoči v projektu 'ASporty', so zopet združili moči! Tokrat so svoje strokovno znanje in številne pretekle izkušnje združili v članku na temo ravnotežja.

Ta ponuja praktičen prikaz vaj za krepitev te prvine, ki spada med najosnovnejše motorične sposobnosti in je kot takšna bistvenega pomena za motorični razvoj posameznika.

Brošuro najdete TUKAJ. Vabljeni k prebiranju!

Preberi več

Kako spremljamo napredek naših udeležencev?

// English below //

Člani projekta ASporty, katerega namena sta tudi izmenjava primerov dobrih praks in uspešna implementacija teorije v prakso, so se tokrat ukvarjali s temo spremljanja napredka. Teoretična raven, o kateri je tekla beseda pred nekaj tedni, je tokrat nadgrajena s praktičnimi razpredelnicami, ki so v pomoč naših športnim pedagogom.

Gradivo najdete tukaj. Vabljeni k ogledu!

Projekt ASporty je sofinanciran iz programa Erasmus+, ki poteka pod okriljem Evropske Unije.

Preberi več

Center za avtizem Rijeka in njihove aktivnosti na prostem

// English below //

Center za avtizam Rijeka, eden od treh partnerjev v projektu ASporty, je bil ustanovljen leta 1996. Delujejo na področju izobraževanja in usposabljanje oseb z avtizmom.

Trije od njihovih strokovnih delavcev so tudi Maja, Sanja in Marko. Prav oni so posneli video, ki si ga je moč ogledati TUKAJ.

Vabimo vam, da si ga ogledate tudi sami in doživite delček utripa dogajanja pri njih.

Projekt Asporty je sofinanciran iz programa Erasmus+, ki poteka pod okriljem Evropske unije.

ASporty brošura: MONITORING

// English below //

Partnerji v projektu ASporty smo aktivni na najrazličnejših področjih; med seboj si na rednih sestankih izmenjujemo znanje ter primere dobrih praks, načrtujemo pa tudi nove ideje, ki bodo luč sveta šele ugledale.

Nedavno smo s partnerji pričeli z raziskovanjem področja MONITORINGA.

Vsak partner je zapisal nekaj misli in podal primere, kako to počnejo znotraj njihove ustanove.

Brošuro najdete TUKAJ. Zapisana je v angleškem jeziku, ki je tudi delovni jezik našega projekta.

Vabljeni k prebiranju!